Wednesday, 22 May 2013

Tuesday, 21 May 2013

Parodi Crazy

Hah, Amik Kau!

From nothing to something
From Zero to Hero

Itulah Bobo... See here: http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Boboterhutangbudi/Article/index_html

Bobo dah glemer and siap sign kontrak 5 thn dgn MIG... Giler Kau!

Lepas ni mesti ramai yg akan cuba terjemahkan idea masing2 kt mana2 medium, kot2 la bole jadi bernasib baik cam mamat ni...

Ambe sendiri dah tgk Parodi Sayang yg asalnyer mmg geli giler nk tgk.... tp last2 dok ulang tayang tgk jugak sbb lama2 cam ok plak!

Smlm pun ada tgk Parodi Gwiyomi.... yg ni pun gediks gle.. but ambe lagi suke Gwiyomi versi minah pakai tudung tuh... Nampak comel tp lelama cam control ayu pulak... Mungkin sbb terlalu byk parodi Gwiyomi, so jadi cam klise pulak...lebih kurang sama jer... masing2 cuba nk tayang yg tercomel la...

Apepun Gud Luck utk Bobo....

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yg tau... Macam Bobo ni!

Online Transaction

Terbaca satu artikel di Harian Metro berkenaan online transaction ni...

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Rujukpihakberkuasasebelumbayaratastalian/Article/index_html

Lately mmg obvious sgt penipuan kt online biz ni...jual mcm2 barangan dan penghantaran biasanya dalam bentuk postage.... since ramai yg seronok dgn transaksi ini di mana kita x perlu bersusah payah kelaur rumah untuk beli barangan yang dikehendaki... Selain tu, byk lagi sebab2 lain yg merangsang pengguna utk membeli secara online... Tapi risikonya teramatlah besar...

Like my entry in my blog: http://piazzadispagna.wordpress.com , ramai yg terkena dgn DEALMATES...termasuklah ambe sendiri...

Cuma cadangan untuk mendapatkan confirmation drp pihak berkuasa dulu tuh yg kurang best... Kalau nk laksanakan cadangan ini, kena make sure Hotline tuh sentiasa berangkat la... kalau x akan haru biru la nanti due to numbers of complaint.... ape lagi, 1MOCC la!

Sepatutnye pihak berkuasa kena siasat dan berkas penjenayah siber ni... Jangan bagi peluang! At least penyangak2 ni akan rasa gerun utk buat keje keji cam ni....

Monday, 20 May 2013

Keliru????

Hari ni dah masuk hari ke-3 lewat period....

Selalunyer on-time x pernah delay walau sehari....

Adakah sbb stress or sbb buatan orang? huhuhu...

Malas nk fikir sangat tkt jadi stress plak... just wait and see ajer...

Jom tgk carta hati!

*Crop from Google



Thursday, 16 May 2013

Terbongkar!!!!!! Markah Test

Tgh dok browsing, terjumpe pulak benda yg best ni.. Markah subjek Lukisan Kejuruteraan masa ambe dok study kt UTM Skudai dulu2. Subjek yg mmg ambe rasa sangat susah nk score...hehehe.. Let's:

http://www.fkm.utm.my/~kameil/Nota/smu1502petang4/SMU150_1.HTM

Siap tersenarai sume nama dan IC.... Oh My!

Tutup Aurat ni Satu hidayah ker satu kewajipan?


Assalamualaikum Semua;

Hari datang keje pepagi, cam biasa on lappy dan baca email.. Tgk planner and schedule hari ni... Alhamdulillah, x der urgent task to deliver....

Then bukak browser tgk Harian Metro.... ni Rutin setiap hari, sbb ambe ni x berapa suka sgt tgk Berita mlm2 tuh... maklum la kalut main game kt FB... hehehe

Tgh dok belek2 online newspaper ni, terhenti kat entry ni:

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Rezekiberlakonselaluada/Article/index_html

Dalam hati ambe tertanya2, kita ni (pompuan la) pakai tudung tutup aurat kerana ape? Adakah kerana tuntutan agama atau ape? Some people says, kita pakai tudung setelah mendapat hidayah Allah... Bole ker gitu? Some people says, kita pakai tudung sebab ikut trend/nampak cantik pulak bile pakai tudung. Some people says, kita pakai tudung sebab dituntut oleh agama Islam. Berdosa mendedahkan aurat. Dan macam2 lagi alasan yang diberikan.

Nak kata ambe ni lebai sangat, x ade la! Dan x perlu jadi alim untuk memberi teguran yang baik dan membina... Na tgu alim mmg TAK la kan? Takkan nk angkat bakul sendiri declare kita ni alim.. itu dah RIAK dan TAKBUR!

Kenapa ambe utarakan isu ini, sbb ambe tak berapa gemar dgn statement:

"Selepas empat kali mengerjakan umrah, akhirnya impian Eja untuk menutup aurat menjadi kenyataan apabila Allah memakbulkannya."

Setahu ambe menutup aurat adalah satu kewajipan dan bukannye perlu menunggu hidayah dari-Nya. Kita sebagai hamba-Nya wajib mematuhi perintah-Nya... Daripada statement tu nampak sgt yg mmg niat kita sbg manusia ni mmg x nak ikut perintah Allah... Tu yg jadi mcm ni!

Apepun Alhamdlillah, Akhirnya Eja dah menuju ke landasan yang betul... Peringatan untuk diri ambe sendiri untuk mengubah diri ke arah kebaikan. Amin!

Sesungguhnyayang baik datang daripada Allah, dan yang buruk adalah datang daripada kita sendiri. Semoga Allah mengampuni Kita...

Monday, 13 May 2013

Happy Mother's Day

Happy Mother's Day to all MOTHERs out there... Cute Imej crop from GOOGLE!



29 August 1982

8.00 Pagi Ahad yang nyaman, lahirlah seorang puteri, diberi nama ROSLIANA BINTI OTHMAN.

Pic of Me


Pengalaman pertama beliau sebagai seorang ibu. Bertarung nyawa untuk melahirkan zuriat penyambung kasih antara dua insan bergelar suami dan isteri. Hasil perkongsian hidup OTHMAN BIN YAHYA dan AZIZAH ABDULLAH.

Ma and Abah


29 August 1983

Bertarikh 24 August 1983, beliau telah meghadiahkan daku seorang teman bermain di kala sunyi. Seorang teman yang putih melepak da berkulit mulus, diberi nama NOOR FADILAH BINTI OTHMAN.

Noor Fadilah (Ella)

Kami kemudian ditemani oleh dua adik lelaki, HASBULLAH BIN OTHMAN dan IBADILLAH BIN OTHMAN.

In Blue Wear : Hasbullah (Bon)
In Black Wear : Mustafa Kamal (Stopa)
 
 
Ibaidillah (Ibai)



Kasih mula berputik dan perasaan cinta terhadapnya makin bertambah. Dan bermulalah tanggungjawab seorang kakak terhadap adiknya. Terima kasih MA kerana hadiah yg tidak ternilai ini.

29 August 1988

Daku telah dibesarkan dengan penuh kasih dan sayang. Walaupun kepayahan hidup menduga beliau, beliau tetap tabah mengatur kehidupan kami dengan baik sekali. Daku mula mendapat pendidikan awal di sebuah sekolah TADIKA di Wakaf Bharu. Ketika ini, aku mula mengenal huruf untuk menjadi insan yang berjaya... Terima kasih MA atas peluang yang kamu berikan.

29 August 1994

Daku menduduki Peperiksaan pertama, UPSR dengan penuh debarnya. daku tahu yang diri ini tidak pernah serius di dalam pelajaran. Daku tahu keputusan UPSR itu pastikan akan membuat hati seorang ibu luluh. Daku hanya mampu membawa pulang 2A dan 2B sahaja. Namun beliau cukup bangga dengan pencapaian aku. Hati mana tidah gembira sekiranya melihat ibu sendiri gembira. Terima kasih MA atas dorongan kamu selama ini.

29 August 1997

Sekali lagi aku mennduduki Peperiksaan penting, PMR. Aku nekad untuk capai keputusan cemerlang untuk dikongsi bersama ibu dan bapaku. Alhamdulillah, doa buku dimakbulkan. Aku berjaya mendapatkan keputusan 7A dan 2B seterusnya membuka pelaung untuk aku menempatkan diri di MRSM Kuala Berang. Aku tahu mereka amat bangga dengan pencapaian ini seterusnya menjadikan aku pelajar contoh di sekola dan kampungku. Alhamdulillah! Semua teman2 mengagumi aku. Aku bahagia. Terima kasih sekali lagi MA atas tunjuk ajar yang kamu berikan.

29 August 2000

Aku diberi peluang untuk meneruskan pelajaran ke peringkat seterusya, pra universiti; Kolej MARA Bantng. Satu tempat yang diimpikan oleh ramai orang. Dan sekali lagi aku berjaya membuatkan belia bangga. Terima kasih MA atas nasihat berguna yag pasti bole dijadikan tauladan tika di perantauan.

29 August 2002

Aku berjaya menjejakkan kaki ke Menara Gading, Universiti Tenologi Malaysia (UTM) dengan mendapat biasiswa daripada Telekom Malaysia Berhad. Alhamdulillah! Akhirnya usaha gigih aku untk mendapatkan biasiswa terlaksana. Dengan bantuan ini, sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban keluarga. Memandangkan akulah anak sulung di dalam keluarga. Adik2 perlukan kewangan untk membiayai pelajaran mereka. Betapa peritnya hidup kami. Terima kasih MA dan ABAH atas pengorbanan ini. Akan kugenggam segulung ijazah sebagai bonus di atas usaha keras kalian.

On my Graduation Day
 
Happynye diaorg kan?
 
 

29 August 2006

Aku telahpun disahkan jawatan sebagai seorang pekerja TM Berhad. Akan kujadikan platform ini sebagai laluan kemudahan kepada kita sekeluarga untuk menikmati kehidupan yang lebih senang. Akan kubalas semua jasa kalian selagi terdaya walaupun kupasti tidak kan terbayar semuanya kerana pengorbananmu teramat tulus.

Memoirs with PPM Department
 
Am receiving the GLT Award from TM
 
 

29 August 2008

Aku telah dikurniakan seorang ibu yang akan kukasihi sebagaimana daku mengasihi ibuku sendiri. Itulah ibu mertuaku. Tidak dilupakan bapa mertuaku yang dihormati.


My Father and Mother in Law
 

29 August 2009

Kini tiba giliranku pula menjadi ibu. Mummy kepada cutest girl.

Wan Qistina Salsabila Binti Wan Norefendi (Aisyah)

Anyway thank you Daddy for being the best husband ever and am very appreciated the wishes," Happy Mother's Day, Sayang!".


Wan Norefendi Bin Wan Pazilah


May 2013

Kutitipkan kiriman rindu ini kepada kalian sebagai ibu dan bapaku. Aku bangga memilikimu sebagai peneman hidup dunia dan akhirat. Terima Kasih Allah atas kurniaan-Mu




Back:
From Right:
1- Hasbullah (Bon)
2- Siti Nurbaya (Baya)
3- Noor Fadilah (Ella)
4- Othman (Abah)
5- Azizah (Ma)
6- Siti Atifah (CT)
7- Shahrul Nizam (Yo)

Front:
From Right:
8- Mustafa Kamal (Stopa)
9- Anis Fitriah (Anis)
10- Adila Shahira (Iya)
11- Ibaidillah (Ibai)

Missing here are:
12- Najmi Shahir (Na Mi)



What a Splendid family I ever had!!! Luv U All.




Wednesday, 1 May 2013

Newsletter form Hai-O Marketing

Hi All;

Urmmm, just got Newsletter from Hai-O Marketign on their latest product which is Marine Essence.. Details can be access here:

http://www.hai-omarketing.com.my/products-detail.asp?id=43

And am just buy one box to feel the effect...Urm, not that bad...bau pun harum and segar... But one thing if u use the bar soap make sure u have to store the soap in a container okey...kalau x mmg cepat habis...

Price for one box RM100 ajer...if jadi ahli lagi murah skit...mana2 la janji best pakai sabun ni...hehehe... yang penting kena sental bahagian yg suke kelepet yer!!!


Tender TM

Saje jer nk iklan tender TM..Hehehe

Bukan aper, ramai yg nak participate tp x tau nk cr source kt mana kan? Here we go!

http://www.tm.com.my/ap/business/doingbusiness/Pages/Tender_Quotation.aspx

Tuesday, 26 March 2013

Be Pleasant, okey!

I MISS YOU SO MUCH LALITHA!!!!uwaaaa

Since my assistance is going abroad to India, I felt like the whole of this week, i will work in underpressure. Horro gle!! Further more, last week i have received many RFQs to be flaoted out not to add PO issuance, LOA issuance, tender workshop matters. Will try to manage well.

Dalam kelam kabut, rasa like hell ble nk layan sume vendor kat luar sana yg terasa cam nak PROJECT with me but sucks!!!! Nk pergi site visit, but sesat in the middle of Legoland..keep complaining that they have tried many times to contact my PIC at site, but failed to reach him....Wonder gak, how come I can reach my PIC many times but they can't? Have they called the right number? SMS paling x leh blah when i smsed them to call again my PIC again as may be he is engage or sumethin'...our SMSes:

012-7608164: Ros, i dh tibe medini utk site visit today but no one answer my phone call walaupun Mr....Kindly check for me and get back to us....
Me:Ok..Mr... on his way.u may call him again.
012-7608164:No answer..atau u bg wrong number? Kindly check.
Me:Mr... 013-xxx xxxx. U may refer PIC in quotation document appended during rfq invitation.
012-7608164:Kalau i x refer, i x tanya u...thanks ...bye
Me: Erk? I called him many times this morning all answered. Wonder y u failed 2 reach him????

So rude, can you say it nicely what?? And lagipun the site visit at 11am, you are at 9.40am...for sure my PIC still on the way to be there. Be more patient je. But I rasa cam sakit hati jer dgn supplier ni....sah mmg I will disqualified your proposal nnt...Jangan mare...not to forget, i will lodge a report to your mgmt...then baru you tahu how to work professionally...

Time kasih....x mo dah invite your company to participate in my RFQ dan yang sewaktu dengannya..You will lose your biz with TM and sub la kot....